Trubači Dejana Ilića +38162 300 605

KORENI

Dejan Ilic -Studio 5 Pgp-Rts

Dejan Ilić je rođen 8. decembra 1977. godine u Vranju. Odrastao je u mestu Stubal gde i danas živi.

Stubal je malo mesto smešteno na magistralnom putu između Vranja i Vladičinog Hana koje je inače poznato po trubačkim orkestrima i trubačima.
Dejan je još kao dečak od 10 godina pokazao interesovanje za trubu, i ubrzo zatim krenuo da je svira.

Trubu je počeo da uči od svog pradede Miće, da bi kasnije ulogu glavnog učitelja preuzeo otac Novica, jedan od najpoznatijih i najkvalitetnijih trubača u ovom kraju.
Novica Ilić danas svira u orkestru svog sina.

Sto se tiče rodbine, sa strane majke Selene, Dejan je sestrić čuvenih muzičara i trubača Markovića..

 

ŠKOLOVANJE

Završio je srednju školu u Vladičinom Hanu. Posle višegodišnjeg truda, konstantnog vežbanja i sa bezgraničnom afirmacijom sa 18. godina postaje šef orkestra. Orkestar je učestvovao na mnogobrojnim takmičenjima i manifestacijama raznih tematskih sadržaja. Između ostalog, orkestar je tokom Jula meseca 2006. godine boravio u Poljskoj gde je svojim muziciranjem uveličao tamošnji Romski svetski festival,takodje je orketar je svirao i na ostalim brojnim koncertima u Evropi. Pored toga, poznato je gostovanje orkestra u raznim TV emisijama i serijama ( Jutarnji program,Žikina šarenica, Stižu dolari, Bela Lađa, Jedna pesma – Jedna želja itd.)

PRVI ALBUM

Dejan Ilic sa snimanja 2017

Otac Novica Ilic

Orkestar Dejana Ilića je tokom 2007. godine izdao prvi album pvenac pod nazivom “Duša Trube”, u izdanju PGP RTS-a., 2009.

Dejan ilic sa svojim orkestrom izdaje drugi cd pod nazivom ,,Vesele Trube” isto u izdanju PGP-RTS-a. 2013.g..pocetkom avgusta Dejan ilic izdaje treci album ,,Balkanske Trube,, u izdanju City Rekordsa.

Trubače Dejana Ilića – Srbija možete dobiti na +381 62 300 605.