,,Romane Dyvesa” svetski romski festival u Poljskoj trubaci orkestar Dejana Ilica

Svadba Vranje 3.6.2018
05/06/2018
Orkestar Dejana i Aleksandra Ilica – Nastup slovenija “Semic bar dzamija” 18.08.2018.
24/08/2018

TRUBACKI ORKESTAR DEJANA ILICA

Trubački orkestar Dejana Iliča iz sela Stubal kod Vladičinog Hana nastupio je revijalno na velikom svetskom festivalu “Romane Dyvesa” koji se ove godine održao 30. put u poljskom gradu Goržovu.

Reč je o najvećem festivalu romske kulture i tradicije koji svake godine okuplja najuglednije muzičare iz cele Evrope, koji svojim nastupima predstavljaju zemlju iz koje dolaze.

,,Ove godine smo imali čast da smo mi pozvani od strane Svetske organizacije Roma i bilo nam je veliko zadovoljstvo da predstavljamo našu zemlju. Inače, ovo nije prvi put, s obzirom da smo učestvovali i 2006. godine – kaže Dejan Ilić za Južne vesti.”

Ovaj orkestar se u Poljskoj predstavio uglavnom romskim numerama jer, prema rečima Dejana Ilića, romska muzika je energična, živa, vesela, brza i prepuna emocija.

,,Prva je na spisku bila romska himna “,Đelem, đelem”, a onda narodne poznate numere poput Đurđevdana, Verke Kaluđerke i druge. Svirali smo i numere sa našeg poslednjeg albuma “Balkanske melodije” koji je objavio “City records”

Na festivalu su, osim orkestra iz okoline Vladičinog Hana, nastupili i brojni muzičari iz Francuske, Nemačke, Ukrajine, Slovačke, Poljske, Makedonije i drugih evropskih država.
IZVOR : 

Srebrna Plaketa koju je dobio trubacki orkestar Dejana Ilica 7.6.2018 ,,Romane Dyvesa” od Svetske Organizacije Roma 🎺🎺🎺🎺

 

  • 6 i 07. juna 2018. godine održan je 30. jubilarni festival romske kulture, pesme i igre ”Romane Dyvesa”, u gradu Vjelkopoljskom Goržovu, u Poljskoj.

Na festivalu su učestvovali prvorazredni orkestri iz Poljske, Rumunije, Rusije, Bugarske, Makedonije i Srbije.

Prisustvovale su mnoge zvanice iz romskog kulturnog miljea, kao i gradski čelnici.

Publika koju je brojalo preko 10.000 bila je oduševljena muzikom, igrom, i pesmom koju su romski orkestri predstavili u punom sjaju, praćeno izuzetnim vizuelno-scenskim doživljajem.

Srbiju je predstavljao trubacki orkestar Zlatne trube ”Dejan Ilić”, koji je dobio gromoglasan aplauz nakon veoma uspešnog nastupa.

 

 

 

 

 

 

Trubaci za svadbe

Rezervacije na  tel. +381(0) 62 300 605 ili putem E-mejla:trubacisrbije@gmail.com

Trubaci za koncerte

u Evropi isto tako mozeste rezervisati na E-mail: trubacisrbije@gmail.com , ili viber 062/300 605

Trubači za svadbe i koncerte, restorani pozovite na +381(0) 62 300 605
Trubači Jagodina na +381(0) 62 300 605